Les professions que més il•lusionen a Espanya

Treballar d’allò que més ens agrada és una garantia per ser feliç al llarg de la nostra vida i per tant, a l’hora de triar què volem estudiar a la universitat, o a quina residència d’universitaris ens volem allotjar, convé fer-se aquesta pregunta.

Recentment s’ha fet públic el III Baròmetre Cofidis de la Il·lusió, un estudi que analitza quins són els graus que actualment generen una major il·lusió entre els estudiants universitaris. Les dades s’han obtingut a partir de més de 2.000 entrevistes.

residencia-sarria_extra-cat_1

Segons aquest baròmetre, les dones opten més clarament per professions com la medicina, la docència o l’estètica; seguides de dependentes, veterinàries, advocades, psicòlogues o modistes. En el cas dels homes hi ha una major diversificació, optant per professions com policia, militar, esportista professional, metge, professor, mecànic, pilot, pagès, transportista o informàtic.

Com a conclusió, els treballadors en educació, l’administració pública i la sanitat són els més il·lusionats amb la seva feina.

A l’altra punta del rànquing trobem les professions menys desitjades pels universitaris espanyols, com són les relacionades amb el sector agropecuari, els sector de la construcció i el transport.

A nivell comunitari, més de la meitat de les comunitats autònomes posiciona a la carrera docent com la principal, sent la professió que més il·lusiona a Andalusia, Aragó, Balears, Canàries, Castella i Lleó, Catalunya, Galícia, la Rioja i el País Basc. La medicina ocupa el 2n lloc, i la més desitjada a la Comunitat Valenciana, Cantàbria, Castella – la Manxa, Extremadura, Madrid, Múrcia i Navarra.

D’altra banda també trobem algunes professions que són més populars segons l’edat de les persones enquestades. Per exemple, la hosteleria ocupa el 8è lloc en el grup de 35 a 54 anys, l’estètica se situa en el 3r i el camperol en el 5è entre els majors de 55 anys.

Deja una respuesta